Севиля и Интер излизат в спор за трофея в Лига Европа тази вечер от 22:00 часа на "Райн Енерги щадион" в Кьолн. Припомняме, че от 1/4-финалите надпреварата се премести изцяло на немска земя, а мачовете се играят без публика. 

След месеци чакане, непланирано прекъсване заради пандемията от COVID-19, промени в регламента, футболисти и треньори с маски, пръскачки с дезинфектант..., най-после дойде време и за битката за трофея. Очаква ни непредвидим финал, точно като целия сезон. 

Севиля е Господарят на Лига Европа, след като спечели пет пъти надпреварата. За последно това се случи през 2016 година. Андалусийци са спечелили всеки финал, в който са участвали до момента. На полуфинала воденият от треньора Хулен Лопетеги испански тим елиминира Манчестър Юнайтед с 2:1, а преди това се справи с Рома и Уулвърхемптън.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Интер има три трофея от турнира за Купата на УЕФА, предшественик на Лига Европа (1990/1991, 1993/94, 1997/1998). "Нерадзурите", водени от Антонио Конте, са жадни за успехи и ще направят всичко възможно да ликуват тази вечер. Последният трофей във витрината на италианския гранд е от сезон 2010/2011 - Купата на Италия.

Интер не е играл европейски финал от 10 години насам - през сезон 2009/2010 триумфира в Шампионската лига (победа с 2:0 над Байерн).
 

Любопитното е, че въпреки богатата си история, Севиля и Интер ще се срещнат за първи път в евротурнирите.

Спечелването на Лига Европа ще донесе 25 милиона евро на победителя и попадане в първа урна на жребия в Шампионската лига, където и двата тима са си осигурили вече участие чрез националните първенства.

Двамата треньори няма с какво да се изненадат в кадрови план и най-вероятно ще започнат с титулярите от полуфинала. Защитата на Севиля ще тормозят мощният таран Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес. Двамата демонстрират отлична форма, а през сезона имат общо 54 гола. Срещу тях обаче ще се изправи мароканският вратар Ясин Буну, който отчая нападателите на Манчестър Юнайтед със страхотни спасявания в полуфинала.


СЕВИЛЯ - ИНТЕР

Днес от 22:00 часа
Кьолн, "
Райн Енерги щадион"
Съдия: Дани Макели (Холандия)
Пряко по БНТ 1 и БНТ 3

Севиля: Буну, Навас, Кунде, Карлос, Регилон, Банега, Фернандо, Жордан, Сусо, Ен Несири, Окампос

Интер: Ханданович, Бастони, Де Фрай, Годин, Йънг, Галярдини, Брозович, Барела, Д'Амброзио, Мартинес, Лукаку