Германският национал и халф на Байерн Марио Гьотце отново направи фрапантна грешка с екипировката и най-вероятно ще отнесе нова солена глоба. 21-годишният полузащитник се появи с чорапи с американския концерн „Найк” по време на вчерашната тренировка на Бундестима, който се облича официално от германския концерн „Адидас”.

Гьотце обаче има личен договор с „Найк”, заради който вече отнесе глоба от 20 000 евро, след като се появи с огромен надпис на американския концерн по време на официалното си представяне в Байерн през лятото.

Според договора с "Адидас" националите на Германия са задължени да носят екипировка на тази марка, като това не важи само за обувките. От "Adidas" реагираха светкавично и поискаха обяснение.

„Това са специални медицински чорапи, които нося от дълго време заради контузиите ми. Не съм се замислял за това. Не съм искал да провокирам никой, нито да правя реклама. Мога да ви обещая, че това повече няма да се случи”, оправда се самият Гьотце.

Тази вечер Германия приема Ейре в световна квалификация от група „C” на зона Европа. Мачът в Кьолн започва в 21:45 часа българско време.