Бразилската легенда на световния футбол Зико смята, че ще се справи по-добре от швейцареца Сеп Блатер като евентуален бъдещ президент на ФИФА. 62-годишният бразилец обсъдил със съпругата си Сандра възможността да се кандидатира за президентския пост на централата, въпреки че все още няма никаква подкрепа.

„Живял съм вече в Узбекистан, Индия, Ирак и Япония, на различни континенти. Написал съм и няколко успешни истории, особено в Япония, където бях и играч, но след това работих и затова страната да домакинства на световното първенство през 2002 година”, споделя Зико в интервю за „Билд дам Зонтаг”.

„Ако нищо няма да се промени, няма да се кандидатирам. Няма да изхарча парите си за самолетни билети, за да пътувам по света и да се моля за гласове. Аз съм срещу тази форма един кандидат да трябва да бъде подкрепен от пет национални федерации. Така се започва с корупцията. Трябва да има нови правила и това трябва да е първата промяна. ФИФА трябва да обяви конгрес, за да изясни как ще протекат следващите избори. Това означава да се изчака и да се види какви ще бъдат следващите крачки”, допълва 62-годишният бразилец.

„Срещнах се с Мишел Платини в Берлин. Той се чувства много добре в УЕФА, а аз знам, че много хора казват, че той би могъл също да е кандидат. Той обаче не е взел такова решение. Диего Марадона също е голямо име и има правото да се кандидатира Ще се радвам да видя име като Марадона в дебатите за футбола”, казва още Зико.