Смразяващият инцидент на снощния двубой от Евро 2020 между Дания и Финландия (0:1) в Копенхаген, при който звездата на домакините Кристиан Ериксен колабира на терена, може да доведе до сериозна промяна във футбола.

През последните години и най-вече след пандемията от COVID-19 футболният календар се сгъсти значително, което доведе до здравословни проблеми у играчите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

От Международния съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) обявиха, че вече се работи по това графикът на играчите да бъде разреден с цел да се гарантира здравето им, а инцидентът с датчанина ще ускори значително процеса.

"За последните четири години играчите по света ни казаха, че календарът не е направен адекватно. Не отговаря на нуждите на футболистите. Условията по време и около мачовете изтощават психологически. В следващите месеци ще преговаряме с ФИФА и с останалите заинтересовани страни за изготвяне на по-приемлив план, който да гарантира сигурността на играчите на и извън терена. За нас гласът на футболистите е най-важният в този разговор", заяви генералният секретар на съюза Йонас-Баер Хофман в отворено писмо", коментираха от ФИФ Про.