Британското издание „Дейли Мейл“ направи проверка на думите на Юрген Клоп след загубата на Ливърпул с 0:1 като гост на Саутхмептън. Германският мениджър на мърсисайдци заяви, че тимът му е бил ощетен заради неотсъдени дузпи. Клоп видя тенденция и обяви, че за последните два сезона Манчестър Юнайтед е получил повече 11-метрови наказателни удари, отколкото Ливърпул за 5,5 години.

„Дейли Мейл“ доказва, че статистически Клоп говори глупости. Откакто той е начело на „червените“ (8 октомври 2015 г.), тимът му е получил 30 дузпи за 199 мача. В същото време за Манчестър Юнайтед са отсъдени 27 удара от бялата точка за 75 срещи, откакто Оле Гунар Солскяер пое тима през декември 2018 г.

 efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Средният показател обаче е в потвърждение на думите на германеца, тъй като откакто той пое Ливърпул, тимът му получава по една дузпа на всеки седем мача. При Юнайтед под ръководството на Солскяер показателят е по една дузпа на всеки три мача.

Трябва да се отбележи, че назначаването на 11-метровите наказателните удари се е увеличило от началото на сезон 2019/20, когато във Висшата лига беше въведена употребата на ВАР. Това в голяма степен съвпада с периода, откакто Оле Гунар Солскяер е начело на „червените дяволи“ и обяснява големия брой дузпи, отсъдени за Юнайтед.