Саутхемптън удари шампиона Ливърпул с 1:0 в последен мач от 17-ия кръг на Висшата лига и първи за двата тима през 2021 година. Дани Ингс (2) вкара гол №50 в 124-ия си мач в английския елит след асистенция на Джеймс Уорд-Праус и донесе трите точки на домакините.

„Светците“ поведоха още при първото положение в мача. След точно 1 минута и 51 секунди игра топката бе в мрежата на гостите. Уорд-Праус центрира към Дани Ингс в наказателното поле след свободен удар и деветката на домакините прехвърли Алисон за най-бързия от всичките си 50 гола в елита.

До края на полувремето нито един от двата тима не отправи точен удар, а покрай целта шутираха Хендерсън и Фирмино от гостите, както и Муса Дженепо и Нейтън Тела от домакините.

Най-доброто положение за мърсисайдци дойде в добавеното време на първата част. Мане проби отляво и центриране от аутлинията, слагайки топката на главата на Мохамед Салах, но египтянинът не успя да я насочи в очертанията на вратата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Играчите на Юрген Клоп обсадиха вратата на „светците“ през второто полувреме, но така и не поразиха стража Фрейзър Форстър, който игра на „Сейнт Мери“ за първи път от декември 2017 година (1:1 с Хъдърсфийлд). 32-годишният вратар записа и първи мач като титуляр от 4 май 2019 година, когато Саутхемптън загуби с 0:3 при визитата си на Уест Хям.

Едва в 75-ата минута дойде първият точен удар за мърсисайдци. Анди Робъртсън пусна къс пас към Мане в наказателното поле и сенегалецът шутира, но не притесни Форстър. В 84-ата минута домакините бяха на път да удвоят аванса си, след като Валъри спринтира по десния фланг и изпревари излезлия напред бразилски страж Алисон, промуши топката между краката му и я насочи към вратата. Хендерсън обаче изчисти пред голлинията в последния момент. До края натискът на гостите така и не даде резултат и те си тръгнаха без точки от тази визита.

Саутхемптън събра 29 точки след този успех и излезе на шеста позиция, изоставайки на 4 от Ливърпул, който продължава да е лидер с по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" обаче са с мач по-малко и ако го спечелят, ще оглавят таблицата.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА