Английският гранд Челси е готов да плати освобождаващата клауза от 105 милиона паунда за аржентинския национал Енцо Фернандес от Бенфика, съобщава "Сън". 21-годишният халф стана световен шампион и бе избран за най-добър млад играч на Мондиал 2022 в Катар.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед също проявяват интерес, но "сините" от Лондон вече са информирали колегите си от Бенфика за желанието си да сключат сделката, плащайки освобождаващата клауза по договора, който е обвързал аржентинеца до лятото на 2027 година.

На среща с президента на клуба Руи Коста и суперагента Жорже Мендеш е било казано, че огромната освобождаваща клауза няма да представлява проблем.

Това ще бъде най-голямата трансферна сума, платена в историята на клуба, надхвърляйки 97,5 милиона паунда за Ромелу Лукаку през 2021 година.

Енцо Фернандес отбеляза първия си и единствен гол за Аржентина при победата с 2:0 над Мексико в груповата фаза, като стана вторият най-млад голмайстор за своята страна на Световно първенство след Лионел Меси .