Привърженици на Олимпиакос в цяла Гърция празнуваха до лудост големия европейски триумф. Тимът от атинския квартал Пирея спечели Лигата на конференциите. На финала в гръцката столица „червено-белите“ победиха Фиорентина с 1:0 след продължения.

Стадионът бе претъпкан до краен предел, а хиляди други гледаха мача на големи екрана из Атина. И не само там, но и в цяла Гърция.

След последния съдийски сигнал многобройните фенове на Олимпиакос от всички краища на страната не мигнаха.

Димки, факли, фойерверки и бомбички грееха и ехтяха на много места. Епицентърът на събитието беше Пирея, където купонът продължи около 3-4 часа. 

"Атина буквално пламна! Радостта е оттук до Олимп, та и десет пъти по толкова",  пишат местни медии. 

Час след мача победителите вече дефилираха из улиците с автобус, на който пишеше, че са носители на трофея за сезон 2023/24.  Шествието тръгна от стадион "Агия София", където се игра финалът, и продължи до клубната база на Олимпиакос. 

Към 4 часа местно време купата беше показана от огромната тераса на Общинския театър в Пирея пред десетки хиляди фенове. Играчите един по един вдигаха над себе си отличието, а виковете на тълпата можеха да заглушат и свръхзвуков самолет.  

Олимпиакос е рекордьор по титли в родината си - 47, но нямаше европейски успехи. Сега за първи път в своята история отборът спечели трофей на Стария континент.

Фиорентина пък преглътна втора поредна загуба на финал в същия турнир, след като миналата година падна с 1:2 в Прага от Уест Хям.