Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола сравни аржентинската звезда Лионел Меси с баскетболната легенда Майкъл Джордън. Трикратният носител на “Златната топка” вкара хеттрик за домакинската победа с 5:3 срещу Гранада и с 234 попададения стана най-резултатния играч в историята на каталунския клуб.

"Лионел Меси е като Майкъл Джордан. В историята са много малко тези, които са доминирали в своите спортове така, както Меси и Джордан", заяви Гуардиола след поредното шоу на аржентинеца срещу Гранада.

"Меси е най-добрият и го показва на всеки три дни. Лео е номер 1, има разлика между него и останалите футболисти", допълни специалистът.

В аналите на Барса за най-резултатен играч на всички времена обаче се споменава името на роденият на Филипините Паулино Алкантара (* 1896 - †1964), който между 1912 и 1927 година би трябвало да е отбелязал 369 гола в 357 мача с екипа на каталунците. Това обаче е неофициален рекорд, тъй като тогава не е имало организирано първенство на Испания и е трудно да се каже, колко точно гола е вкарал Алкантара в официални срещи.

Дори и рекорд е по възможностите на Меси, който е само на 24 години и скоро обяви, че ще играе за Барселона до края на кариерата си.