Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола похвали футболистите след спечелената Суперкупа на Европа. Баварците победиха Челси след дузпи (5:4, 1:1 в редовното време и 2:2 в продълженията). Байерн губешие с 1:2 до 120-ата минута, когато Хави Мартинес изравни и прати срещата да се реши с дузпи. При наказателните удари всички бяха точни, единствено Ромелу Лукаку изпусна последния и донесе трофея на тима от Мюнхен.

Гуардиола не се съгласи с твърденията на Моуриньо, че Челси е бил по-добрият отбор: "Това си е неговото мнение. Смятам, че е нормално да каже, че неговият отбор е бил по-добрият и е заслужавал по-доброто от това, което се е случило".

"Моето мнение обаче е, че ние играхме добре, наистина доста добре, както с топката, така и без нея. Играхме невероятно добър футбол. Най-добрият отбор спечели днес! Имахме толкова много възможности да вкараме”, допълни Гуардиола.

Гуардиола не пожела да коментира червения картон на Рамирес малко преди края на редовното време: "Това е въпрос към съдията, не към мен. Аз съм треньор. Нареждам футболистите на терена и се опитвам да постигна най-доброто. Никога не говоря за реферите"./БЛИЦ