Защитникът на германския втородивизионен Санкт Паули Андраес Биерман заяви, че преди два месеца опитал да се самоубие, съобщава АП. В специално изявление, бранителят споделя, че страда от сериозна депресия от години и прави неуспешен опит за самоубийство.

“Аз Андреас Биерман, на 29 години, женен и баща на две деца, в продължение на много години страдам от депресия. Опитах да се самоубия на 20 октомври 2009 година. Благодарение на подкрепата на семейството ми, Санкт Паули и особено на треньора Холгер Станиславски, постъпих на лечение в болница на 13 ноември”, пише играчът.

Признанията му идват само десет дни, след като националният вратар на Германия Роберт Енке сложи край на живота си, след като се хвърли под влак близо до гроба на дъщеричката си.

“Понякога опитах да намеря щастие в играта на покер, но винаги беше неуспешно. Това щеше да ме доведе до пристрастяване към хазарта. Всичко това за щастие обаче не се случи”, допълва още Биерман.

Смелата постъпка на защитника идва в опит да помогне на останали подобни случаи: “Искам да бъда откровен с цел да допринеса за разрешаването на подобни проблеми.”/БЛИЦ