Над 45 000 души присъстваха на мемориалната служба по случай смъртта на германския национал Роберт Енке, която се проведе „AWD Arena”. Стадионът на Хановер, където вратарят играеше през последните години.

„Енке никога повече няма да дойде на този стадион, на който грабна нашите сърца като спорсмен, като човек и като капитан на нашия отбор”, заяви президентът на Хановер Мартин Кинд в словото си за „човека, който имаше само приятели”.

„Роберт, ти беше № 1 в буквалния смисъл на този израз. Тук има около 50 000 души, които искат да те почетат, в твоя град, на твоя стадион.”

http://cache.daylife.com/imageserve/04I1cGj7v39Jq/610x.jpg„Енке бе една от ярките личности на германския спорт и единственото ми успокоение е, че имах възможността да работя с него. За мен бе като подарък, че Роберт Енке бе един от нас, но за жалост си отиде твърде рано”, завърши Кинд.

Днешните издания на местните вестници „Хановерше Алгемайне Цайтунг” и „Ди Пресе” бяха изпълнени с некролози и съболезнования за Роберт Енке. На церемонията присъстваха съотборниците му в Хановер и националния отбор, както и от ръководството на Германския футболен съюз. Службата бе прочетена от католическия свещеник отец Хайнрих Плохт. 17-годишната Алина Шмид изпя футболния химн „You'll never walk alone”./БЛИЦ