Българският национал Илия Груев даде интервю преди утрешния финален плейоф в Чемпиъншип на Лийдс със Саутхемптън на „Уембли“.

Двубоят от 17:00 часа наше време е директен спор за последното място във Висшата лига през следващия сезон.

„Беше много емоционален мач миналата седмица и ние сме много щастливи, че го направихме. Сега знаем, че ни предстои страхотен мач и финал на „Уембли“, заяви халфът на Лийдс, който вкара първия гол при успеха на йоркширци с 4:0 в реванша срещу Норич от полуфиналите в плейофите.

„Първата ми мисъл беше, че ще центрирам, но след това видях вратаря и си помислих да опитам, защо не! Беше невероятно. Това беше страхотен гол и това беше голям момент за мен. За съжаление не вкарвам толкова много, но беше важен гол, така че беше добре. Мисля, че изиграхме много добър мач. Бяхме много динамични и много зрели. Това беше страхотно представяне от наша страна и ни даде много увереност за предстоящия мач“, сподели 24-годишният халф пред клубната телевизия на Лийдс.

„Стадионът ще бъде пълен и много хора ще гледат мача в много държави. Ние играем футбол заради тези мачове“, заяви Груев.

„Разбира се, бяхме малко потиснати след последния мач (от сезона), когато знаехме, че не сме спечелили директна промоция, защото искахме да го направим. Но сега имаме още един шанс и беше много важно да спечелим полуфинала. Сега би било още по-добре да отида на „Уембли“, на такова голямо събитие. Атмосферата и емоциите в тази игра ще бъдат невероятни“, убеден е българският национал.

„Чувстваме, че в града много хора наистина очакват с нетърпение този мач. Усетихте това след мача с Норич и е страхотно, защото много хора говорят за това. Целият сезон нашите привърженици бяха страхотни, но атмосферата срещу Норич беше наистина специална, беше невероятно. Мисля, че на „Уембли“ ще сме домакини, което ни дава много мотивация и енергия“, завърши Илия Груев.