Интер Маями отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига на КОНКАКАФ, след като претърпя загуба и на реванша срещу мексиканския Монтерей. Преди седмица „чаплите“ отстъпиха с 1:2 у дома, а сега записаха поражение с 1:3 като гост.

Американският тим заложи на четирите си големи звезди в състава – Лионел Меси, Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба, които започнаха в титулярния състав. Алба обаче не завърши двубоя. Той беше отстранен от игра в 78-ата минута, когато в рамките на четири минути получи два жълти картона.

В момента червения картон на испанския бранител домакините вече водеха с 3:0 в резултата. Брандън Васкес откри в 31-ата. Херман Бертераме удвои в 58-ата, а шест минути по-късно асистира за попадението на Хесус Гаярдо. Пет минути преди края на мача Интер Маями стигна до почетно попадение чрез Диего Гомес и асистенция на Лионел Меси.

Загубата продължи негативната серия на „чаплите“, които нямат победа вече един месец. От 14 март насам Меси и компания изиграха пет мача, в които редуват загуби и равенства. В неделя Интер Маями гостува на Спортинг Канзас Сити в мач от редовния сезон на МЛС.

На полуфиналите на Шампионската лига на КОНКАКАФ Монтерей ще има нов американски съперник, тъй като ще мери сили срещу Кълъмбъс Крю. В другия полуфинал ще има мексикански сблъсък между Клуб Америка и Пачука.