Интер срази у дома Лече с 2:0 в мач от 17-ия кръг и възстанови аванса си от 4 точки на върха в италианската Серия "А". Така Симоне Индзаги влезе в историята на отбора, след като стана единственият треньор, при когото „нерадзурите“ са отбелязали поне един гол в 25 поредни шампионатни мача.

"Нерадзурите" бяха без голмайстора си Лаутаро Мартинес, но още в 3-ата минута имаха претенции за дузпа, след като Хенрих Мхитарян се строполи в наказателното поле на Лече. Съдията подмина ситуацията, а ВАР също потвърди, че няма основание за 11-метров наказателен удар.

Владимиро Фалконе направи добро спасяване в 11-ата минута след удар с глава на Марко Арнаутович, а след още толкова минути игра пред австрийския нападател се откри нова добра възможност, но той не успя да намери очертанията на вратата.

В 43-ата минута Хакан Чалханоглу центрира от фал в наказателното поле на Лече, където Ян Бисек засече топката с глава и я вкара във вратата на Фалконе за 1:0.

След почивката в 51-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като играч на домакините игра с ръка в наказателното поле, но реферът показа играта да продължава, а след това ВАР потвърди решението му.

В 78-ата минута Интер удвои своята преднина с гол на Николо Барела, а в 83-ата минута Лече остана с човек по-малко на терена, след като Ламек Банда бе изгонен с директен червен картон.

С тази победа Интер събра 44 точки на върха и отново има четири повече от втория Ювентус, а Лече е дванадесети с 20 точки.

В друг мач от кръга Верона се наложи с 2:0 срещу Каляри и напусна опасната зона, озовавайки се на спасителната 16-а позиция със своите 14 точки. Гостите от Сардиния са вече 18-и с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!