Спортният министър на Гърция Ставрос Контонис препоръча спиране на футболните турнири в страната след инцидента в полуфиналния мач за националната купа между ПАОК и Олимпиакос. Срещата беше прекратена след нахлуване на феновете на „черно-белите“ при 2:1 за „червено-белите“ и неотсъдена дузпа срещу Роберт Мак.

Тази вечер се очаква да бъде взето решение дали футболните турнири в Гърция да бъдат прекратени. Това ще стане на заседание на премиера Алексис Ципрас и футболната федерация на страната (ЕРО). Централата днес излезе с официална декларация, в която осъди постъпката на феновете на ПАОК и обяви, че няма да допусне използването на футбола за постигането на цели, които нямат нищо общо със спорта.

„ЕРО осъжда по най-строг начин насилието, което се случи по време на мача за Купата на Гърция между ПАОК и Олимпиакос. Ние като организация ще разгледаме работата на съдиите и ще предприемем необходимите действия. Футболната федерация обаче няма да позволи мачовете да бъдат използвани за постигането на цели, които нямат нищо общо със спорта и могат да разпалят допълнителни проблеми за обществото“, се казва в официалната позиция.

 ОЩЕ ЗА ДРАМАТИЧНИТЕ СЪБИТИЯ В ГРЪЦКИЯ ФУТБОЛ - ТУК !!!