ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испания и Бразилия завършиха зрелищно 3:3 в контрола на "Сантяго Бернабеу". Головете за домакините реализираха Родри (12-дузпа, 87-дузпа) и Дани Олмо (36). Родриго (40), Ендрик (50) и Лукас Пакета (90+6-дузпа) бяха точни за "Селесао".

Домакините започнаха по-силно и в 5-ата минута Ламин Ямал имаше възможност да открие резултата, но стреля неточно. Малко след това Жоао Гомеш фаулира Ямал в наказателното поле и съдията Жоао Пинейро посочи бялата точка. Зад топката застана Родри, който хладнокръвно преодоля Бенто - 1:0.

Ла Роха се вдъхнови от силното начало и в следващите минути създаде още проблеми на защитата на Бразилия. Ламин Ямал направи още един пропуск след лас на Мората, а малко по-късно Винисиус Жуниор не успя да изравни при първата наистина опасна атака на "селесао". В 18-ата минута Нико Уилямс преодоля двама защитници, но шутира в страничната мрежа. В 20-ата с гола се размина и Фабиан Руис. В тези минути бразилците рядко атакуваха и единствено сеопитваха да укротят домакинския натиск.

В 34-ата минута Дани Олмо не се възползва от груба грешка на Бенто, който му подари топката, но "десетката" на Испания не можа да уцели вратата. Само две минути по-късно крилото на РБ Лайпциг се реваншира. Toй получи пас от Ламин Ямал, с доза късмет се освободи от защитата на Бразилия и технично насочи топката в далечния ъгъл - 2:0. Този резултат беше напълно заслужен с оглед доминацията на Ла Роха до момента.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Бразилците намалиха изоставането си малко преди почивката с точен изстрел на Родриго. Този път Унай Симон се провали в опита си да комбинира със свой съотборник и прати топката в краката на Родриго, а той технично го прехвърли. Испания веднага отговори със страхотен удар на Родри от воле, но Бенто спаси. В края на полувремето Бруно Гимараеш и Аймерик Лапорт се сдърпаха, за което получиха жълти картони.

С началото на втората част в игра за "Селесао" се появиха четирима нови футболисти и един от тях - Ендрик, бързо показа защо от новия сезон ще носи екипа на Реал Мадрид. Публиката на "Бернабеу" видя част от качествата на бразилския вундеркинд при гола му за 2:2. Младокът посрещна лошо отбита от Лапорт топка и веднага я насочи в мрежата. Преди това Лукас Пакета имаше възможност да се разпише, но стреля встрани от целта.

Макар и мачът да беше приятелски, не липсваха остри влизания и реферът раздаде няколко жълти картона, за да успокои футболистите. Ендрик пострада при едно единоборство, но бързо се върна на терена. В 58-ата минута Бентро отрази изстрел на Дани Олмо, а след това и Нико Уилямс не можа да преодолее бразилския страж. В средата на втората част Фабиан Руис реши да шутира от далечна дистанция, но прати топката в аут.

Двайсетина минути преди края Вини Жуниор напусна, аплодиран от феновете, а вместо него влезе Дъглас Луис. В 74-ата минута Дани Олмо за пореден път отправи удар, който беше спасен от Бенто. Ендрик пък получи жълт картон за нарушение срещу Кукурея. Така се стигна до 84-ата минута, когато Ламин Ямал влезе в наказателното поле и Бералдо го фаулира за дузпа. Родри отново показа здрави нерви и с прецизно изпълнение върна преднината на Испания. В шестата минута от добавеното време обаче Лукас Пакета реализира дузпа за гостите и оформи крайното 3:3.

ИСПАНИЯ - БРАЗИЛИЯ 3:3
1:0 Родри (12-дузпа), 2:0 Дани Олмо (36), 2:1 Родриго (40), 2:2 Ендрик (50), 3:2 Родри (87-дузпа), 3:3 Лукас Пакета (90+6-дузпа)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!