Стадионът на Атлетико Мадрид „Рияд Еър Метрополитано“ може да бъде напълно затворен за две седмици. За такава санкция настоява Комисията срещу насилието, както и за глоба в размер на 65 хиляди евро за клуба.

Причината е поведението на феновете на "дюшекчиите", които хвърляха запалки по времето на дербито с (Реал Мадрид) срещу вратаря Тибо Куртоа и това наложи спирането на срещата за няколко минути, съобщава популярния вестник "Marca".

На мадридското дерби имаше също така нахлуване на хора на терена, нацистки символи, провали в организацията. Беше намерен и нож, вкаран на трибуните. Атлетико реагира вече, като намери и изгони от стадиона четирима свои привърженици, които са уцелили Куртоа със запалки и даже торба с фекалии. Полицията в испанската столица продължава да търси още 20 души заради инцидентите на футболния мач, който се игра преди повече от две седмици.

Атлетико вече бе глобен с 45 000 евро и част от трибуните бяха затворени за следващите домакински мачове с Леганес, Лас Палмас и Алавес. Ако по-тежкото наказание бъде прието, това ще бъде най-жестоката санкция в историята на испанския футбол.