Българският национал Валентин Антов изгледа драматичното равенство 3:3 на своя Болоня срещу Фиорентина в 34-ия кръг в италианската Серия А. В герой за домакините се превърна ветеранът Родриго Паласио, който реализира хеттрик. За "виолетовите" два гола реализира Душан Влахович, а един добави Джакомо Бонавентура. В класирането Болоня е 12-ти с 39 точки, а Фиорентина е 14-ти с 35.

Мачът бе много динамичен и интересен. Гостите първи нанесоха удар в него. Душан Влахович реализира дузпа в 21-ата минута. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Адама Сумаоро. Болоня успя да изравни преди почивката. Емануел Винато пусна чудесен пас към Родриго Паласио, който се освободи от пазача си и реализира в долния ъгъл за 1:1.

След почивката стана още по-горещо. Джакомо Бонавентура изведе Фиорентина за втори път в мача напред в резултата. Той намери пространство в наказателното поле на Болоня и стреля неспасяемо за 2:1. Но в 71-ата минута Паласио отново изравни. Отново Винато подаде, а аржентинецът скочи високо и прати топката в мрежата - 2:2.

Но "виолетовете" отново взеха аванс. Това стана в 73-ата минута, когато Влахович се извиси след изпълнение на ъглов удар и вкара за 3:2 в полза на Фиорентина. Но Паласио не бе казал последната си дума. Отново Винато направи паса, а Паласио изравни - 3:3.

В другия мач от Серия А по същото време Наполи не успя да бие Каляри - 1:1 у дома. Осиме вкара в 13-ата минута на домакините, а Нандес изравни в добавеното време.