ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Англия се класира на финала на световното първенство по футбол за жени, след като елиминира един от съдомакините на шампионата Австралия с 3:1. Мачът се игра на Олимпийския стадион в Сидни пред повече от 75 хиляди зрители.

Успехът класира англичанките на дебютния им финал в историята им на дамски Мондиал, където ще се изправят срещу Испания - в неделя (20 август) от 13:00 часа българско време в Сидни.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Футболистките на Сарина Вигман ще опитат да стигнат до втори значим трофей в рамките на две години след триумфа на Евро 2022 на родна земя.

Англичанките откриха резултата в 36-ата минута, когато се възползваха от колективна грешка в отбраната на австралийките. Попадението вкара Ела Туун. След почивката домакините потърсиха промяна на резултата и тя стана факт в 63-ата минута, когато звездата тима Сам Кър получи топката в централната зона, напредна и завърши нападението със страхотен удар от дистанция, направил безпомощна вратарката Мери Ърпс - 1:1.

Радостта на домакините обаче не се задържа дълго, тъй като само осем минути по-късно тяхната отбрана отново допусна груба грешка, която този път бе наказана от Лоурън Хъмп.

Австралийките опитаха да отговорят, но голямата им звезда Сам Кър пропусна на два пъти шанс отново да изравни, за да се стигне до 87-ата минута, когато англичанките подпечатаха победата си. Бързо нападение завърши с гол на Алесия Русо, която оформи крайното 3:1 за тима на Сарина Вигман.

Така Англия ще се изправи в големия финал срещу Испания, като и за двата отбора това ще е исторически момент, като нито един от тях досега не е достигал последната фаза на Мондиала за жени. За Австралия пък остава борбата за бронзовите медали, за които ще спори с Швеция.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!