Полузащитникът на Ювентус Николо Фаджоли стана първият наказан след голямото разследване за залагания на футболни мачове,  съобщава Sky Sport Italia. Медията уточнява, че тепърва ще гърмят още бомби по горещата тема. 

На 11 октомври стана известно, че Фаджоли е разследван за залагане на нелегални платформи. По-късно полузащитникът на Ювентус призна, че е залагал на футболни срещи. Според играча обаче той никога не го е правил на мачовете на клубовете, в които е играл.

Въпреки това на Николо не му се размина.  Халфът  официално получи седеммесечна забрана да играе футбол, приемайки сделка, включваща терапия за пристрастяване към хазарта и помагайки на други да избегнат подобна съдба.

22-годишният футболист предприе всички възможни стъпки, за да смекчи наказанието си, включително да се предаде на властите.

Фаджоли сътрудничи изцяло на прокурора и предостави доказателства.

Този следобед беше публикувано изявление от Италианската футболна федерация, в което се потвърждава, че забраната първоначално ще бъде 12 месеца, но е намалена с пет и ще бъде в рамките на 7 месеца с определени условности.

Те са, че Фаджоли трябва да се лекува заради пристрастяването си към хазарта за минимум шест месеца.

Николо трябва също така да направи поне 10 публични изяви в продължение на пет месеца, в които да обяснява ситуацията си и да помага на другите или да избегнат попадането в капана на хазарта, или да им помогне да се излекуват от пристрастяването към хазарта.

Фаджоли също така е глобен с 12 500 евро.