Швейцарският шампион Базел обяви официално трансфера на българския национал Иван Иванов от сръбския първенец Партизан. 25-годишният защитник подписа вчера официално договор за срок от 3 сезона до лятото на 2016 година. В контракта има опция за удължаване за още една година.

От Базел обаче не разкриват финансовите параметри на сделката, като според сръбските медии тя е на стойност около 2 милиона евро. Швейцарският първенец отбелязва, че високият 1,86 см и тежащият 84 кг Иванов е играл още за ЦСКА (София) и руския Алания в своята кариера и е спечели 3 титли – една на България и две на Сърбия с Партизан.

Иванов ще носи номер 13 и още днес ще направи първа тренировка с Базел. Той ще замести в центъра на отбраната австрийския национал Александър Драгович, продаден преди няколко седмици на украинския гранд Динамо (Киев).

Българинът няма да бъде на разположение на новия си тим в плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, тъй като вече игра за Партизан, който бе отстранен от българския Лудогорец. Ако Базел обаче влезе в групите, Иванов ще може да играе.