Българският национал Иван Иванов внесе яснота пред сръбските медии за проваления си трансфер от Партизан в швейцарския шампион Базел. Защитникът заяви, че причината да остане при „гробарите“ се крие в отказа на Александар Драгович да премине в Динамо (Киев).
 
„Четири или пет дни преди първия мач с арменския Ширак дойде оферта. Отидох при спортния директор Арберт Надж и помолих да не играя в двубоя. Стана сложна ситуация, но след това Партизан прие предложението на Базел и ме пусна в Швейцария. В Базел очакваха да продадат Драгович и аз да стана негов заместник. Той обаче отказа офертата на Динамо (Киев). Това е всичко“, заяви Иванов пред сръбските медии.
 
Българският национал призна, че от Базел са обявили, че не могат да го ангажират преди да продадат Драгович. Иванов пък отговорил, че не може да чака. Защитникът допълни, че желанието му е било да заиграе в Западна Европа и е считал швейцарския шампион за добър избор. Иван Иванов беше категоричен, че треньорът на Партизан може да разчита на него за предстоящия в сряда реванш от Шампионската лига срещу Ширак в Белград. Първата среща между двата тима завърши без победител – 1:1.