Изключително голяма чест оказа на българския национал Антон Недялков авторитетното американско списание „Спортс Илюстрейтид“. Изданието представи очакванията си за новите звезди на МЛС и 24-годишният ляв бек, който от тази година носи екипа на ФК Далас, е един от отличените футболисти.

Агенция БЛИЦ ви представя превод на публикацията в „Спортс Илюстрейтид“.

НОВИТЕ ЗВЕЗДИ НА СЕЗОН 2018 НА МЛС

23-ият сезон на МЛС ще стартира на 3 март. Легенди като Кака и Андреа Пирло вече не са част от лигата, а някои млади звезди като Джак Харисън и Кайл Ларин преминаха в европейски клубове, нова вълна от талантливи играчи влиза в Лигата. Ето част от най-големите звезди, които ще дебютират в шампионата през 2018 година.

АНТОН НЕДЯЛКОВ, ФК ДАЛАС
24-годишният ляв бек на българския национален отбор премина във ФК Далас, след като изигра четири мача за родината си в квалификациите за Мондиал 2018, а за последно беше футболист на ЦСКА.

КАРЛОС ВЕЛА, ЛАФК
Мексиканският ветеран е първата суперзвезда в историята на клуба от Лос Анджелис, който ще дебютира в МЛС през този сезон. Вела вкара в последния си мач за Реал Сосиедад и сега се очаква да продължи серията си в тима на Боб Брадли.

ЕСЕКИЛ БАРКО, АТЛАНТА ЮНАЙТЕД
Барко стана рекорден трансфер в историята на МЛС, след като 18-годишният аржентинец беше привлечен от Индепендиенте срещу 18 милиона долара. Върху него падат големи очаквания за втория сезон на клуба в Лигата.

ДИЕГО РОСИ, ЛАФК
19-годишният млад талант се присъединява към МЛС от Пенярол от родината си Уругвай, където беше изгряваща звезда в офанзивен план.

ХОСУЕ КОЛМАН, ОРЛАНДО СИТИ
19-годишният парагваец има тежка задача. Той трябва да замени Кака в Орландо Сити. Това ще бъде трудно, но очакванията към бившия играч на Серо Портеньо са много големи.

ГРЕГОРИ ВАН ДЕР ВИЙЛ, ФК ТОРОНТО
Шампионът от миналия сезон замени десния бек Стивън Бейташур (отишъл в ЛАФК) с изключително известен футболист. Ван дер Вийл е холандски национал, който е известен с изявите си за Аякс и ПСЖ.

ФЕЛИПЕ ГУТИЕРЕС, СПОРТИНГ КАНЗАС СИТИ
27-годишният чилийски национал ще донесе на новия си клуб много опит. Той има 35 мача за националния си отбор и игра на Мондиал 2014. В Европа носи екипите на Твенте и Бетис.

ХЕСУС МЕДИНА, НЮ ЙОРК СИТИ
20-годишният Медина пристига с големи очаквания след трансфера си от Либертад от родината си Парагвай. Той беше набелязан от Манчестър Сити, който изглежда реше първо да го пробва в дъщерния си клуб.

АНДИ ПОЛО, ПОРТЛАНД ТИМБЪРС
Перуанецът се присъединява към отбор, който претърпя известна промяна. Халфът Дарлингтън Нагбе отиде в Атланта Юнайтед и остави празнина в лявата зона на средната линия. Освен това има нов треньор – Джовани Саверезе. От 23-годишния Поло, който има 15 мача за родината си, се очаква да окаже незабавно влияние върху играта на тима.

КРИСТИАН ПАРЕДЕС, ПОРТЛАНД ТИМБЪРС
19-годишният парагвайски нападател пристига от мексиканския Клуб Америка и е поредното попълнение на халфовата линия на Портланд.

МАГНУС ЕРИКСОН, САН ХОСЕ ЪРТКУЕЙКС
27-годишният нападател пристига от шведския Юргорден, където преди един сезон беше голмайстор на първенството.

ЙОАН КРОАЗЕТ, СПОРТИНГ КАНЗАС СИТИ
25-годишният френски халф пристига от белгийския Мехелен и подписа до 2020 година с опция за още един сезон. Той вкара 12 гола и направи 11 асистенции в последните три години.

МИЛТЪН ВАЛЕНСУЕЛА, КЪЛЪМБЪС КРЮ
Модата в МЛС за привличане на млади южноамерикански таланти продължава и с трансфера на национала на Аржентина до 20 години, който до момента играше за Нюелс Олд Бойс.

САФИР ТАЙДЕР, МОНРЕАЛ ИМПАКТ
Канадският тим върна Блерим Джемайли на Болоня в замяна на 25-годишния алжирски национал, който игра на Мондиал 2014.

ЕФРАИН ХУАРЕС, ВАНКУВЪР УАЙТКЕПС
29-годишният опитен десен бек на Мексико пристига в канадския клуб от Монтерей. Той не е играл за националния си отбор от 2012 година, но е носил екипите на Сарагоса и Селтик.
Превод от английски на Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ