Изключително важна среща за бъдещето на Барселона ще се състои днес от 14:30 часа българско време. Тогава ще започне заседанието на Борда на директорите на клуба, което трябва да реши дали да проведе поискания вот на недоверие на 1 или 2 ноември.

Управата на президента Хосеп Мария Бартомеу има два варианта за действие. Едната възможност е отлагане на вота, съобразявайки се с въведеното в страната извънредно положение заради кризата с COVID-19. Другата опция е оставка на цялото ръководство и провеждане на гласуването.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Каталунското правителство вече обяви, че вотът на недоверие може да се състои въпреки извънредното положение и забраната да се напускат домовете в периода от 10 вечерта до 6 часа сутринта. Ръководството на Барса поиска отлагане на гласуването за 15 или 16 ноември, за да успее да се съгласува работата на всички секции – 13 в Каталуния, седем в други части на Испания и един на територията на Андора.

Ако това решение на каталунското правителство накара Борда на директорите на Барселона да подаде оставка, то избори за нов президент и управа трябва да се проведе в период между 40 и 90 дни.

Сериозен проблем може да се окаже активността при гласуването. Около 60% от членовете на Барселона са на възраст над 60 години и това ги поставя в рисковата категория за COVID-19. Като цяло 93% от всички 110 132 членове на „блаугранас“ живеят на територията на Каталуния, а 4% са в останалата част на Испания.