ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Бившият защитник на Левски Хосе Кордоба и Панама постигнаха исторически успех на Копа Америка. Трансферираният от "Герена" в Норич бранител игра цял мач за родината си при победата с 3:1 над Боливия. В същото време Уругвай надви с 1:0 домакина САЩ и завърши на първото място в група "C" с пълен актив от 9 точки. Кордоба и Панама са втори с 6 т. и донякъде изненадващо се класираха за четвъртфиналите, където ще се изправят срещу Бразилия или Колумбия.

Големият губещ е САЩ. Домакинът на Копа Америка записа само една победа в групата и отпада от турнира. Героят за Уругвай тази нощ беше Матиас Оливера. 26-годишният защитник на Наполи наказа САЩ в 66-ата минута.

За Панама това е първо достигане до фазата на директните елиминации при едва второто му участие в турнира. Боливия пък загуби всичките си срещи и остана на дъното в групата.

Хосе Фахардо даде преднина на Панама в 22-ата минута след асистенция на Кристиан Мартинес. 

В средата на втората част биливийците, които се нуждаеха от задължителна победа, за да продължат напред, успяха да изравнят. Точен за 1:1 в 69-ата минута беше Бруно Миранда. 

В 79-ата минута Ерик Дейвис центрира от левия фланг, а Едуардо Гереро се разписа с глава - 2:1 за Панама. Кордоба и компания стигнаха и до трети гол. В добавеното време резервата Сесар Янис оформи крайното 3:1 за панамците.