Изпълнителният директор на Германката футболна лига Кристиан Зайферт даде пресконференция, на която уточни датата за рестартиране на шампионатите в Бундеслигата и Втора бундеслига.

Противно на очакванията първенството в германския футболен елит няма да се поднови на 15 май, а на следващия ден. Предвиденият за другия петък мач между Фортуна (Дюселдорф) и Падерборн се измества за 16 май. Големият двубой за този ден е дербито между Борусия (Дортмунд) и Шалке 04. 26 кръг на Бундеслигата завършва с битката между Вердер и Байер (Леверкузен) в понеделник (18 май).

Освен това стана ясно, че 28 кръг ще бъде междинен. Това означава, че очакваният сблъсък на върха между Байерн и Борусия (Дормунд) ще се играе във вторник или сряда (26/27 май). Планирано е до края на сезона да има още един междинен кръг. Финалът на сезона ще бъде на 28 юни. След това ще се проведат плейофите за оставане в Бундеслигата.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Зайферт уточни, че санитарните норми са задължителни и за съдиите, които също ще се подложат на тестове за коронавирус. Помещенията на централата за ВАР в Кьолн са хигиенизирани и също ще се използват при използване на хигиенните норми. Изпълнителният директор на ГФЛ призна, че има проблем с един притежателите на телевизионни права. Както е известно, наскоро се появи информация, че „Евроспорт“ иска да прекрати преждевременно договора си за излъчване на немското първенство.

„Санитарните норми са задължителни за всички. Стадионите са готови за мачовете. Всички отбори трябва да бъдат изолирани в хотелите си седмица преди рестартирането на първенството. Да, има два нови случая на заразени играчи. Докато един отбор разполага с минималния допустим брой футболисти за участие в мач, той е длъжен да играе. Ако ФИФА даде своето позволение, ще разрешим по време на срещите да се правят по пет смени“, обяви Зайферт.

ПРОГРАМА НА 26 КРЪГ НА БУНДЕСЛИГАТА
16 МАЙ (СЪБОТА)
16:30 часа Фортуна (Дюселдорф) – Падерборн
16:30 часа Борусия (Дортмунд) – Шалке 04
16:30 часа РазенБалшпорт (Лайпциг) – Фрайбург
16:30 часа Хофенхайм – Херта
16:30 часа Аугсбург – Волфсбург
19:30 часа Айнтрахт (Франкфурт) – Борусия (Мьонхенгладбах)

17 МАЙ (НЕДЕЛЯ)
16:30 часа Кьолн – Майнц
19:00 часа Унион (Берлин) – Байерн

18 МАЙ (ПОНЕДЕЛНИК)
21:30 часа Вердер – Байер (Леверкузен)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!