Германската футболна лига е изпратила специално писмо до всичките 36 клуба, които към момента членуват в нея. В документа официално е потвърдено, че първенствата в Бундеслигата и Втора бундеслига ще бъдат подновени на 15 май пред празни трибуни. Част от писмото беше разпространено от редица германски медии, но все още липсва потвърждение от ГФЛ.

Както е известно, вчера канцлерът Ангела Меркел проведе видео конференция с премиерите на отделните германски провинции, на която бяха обсъдени отпускането на въведените мерки заради пандемията от коронавирус. Една от най-дълго дискутираните теми беше обсъждането за рестарта в Бундеслигата.

В крайна сметка беше взето решено, че Германската футболна лига ще прецени кога да поднови първенството, но това може да стане през втората половина на месец май. След това в. „Билд“ обяви, че Лигата е изпратила писмо до всички клубове, в което потвърждава, че доиграването на сезона ще започне на 15 май.

„Сега отборите се натоварват с огромната отговорност да приложат всички медицински и организационни препоръки в най-строгия им вид, за да може провеждането на мачовете да бъде безопасно за всички участници“ обяви изпълнителният директор на ГФЛ Кристиан Зайферт.

Според информациите е имало клубове, които са поискали първенството да се рестартира с една седмица по-късно (22 май). Това са били Вердер и Майнц. Днес предстои видео конференция между всички клубове и Германската футболна лига, на която ще бъдат дискутирани всички аспекти за подновяването на сезона.