След като бащата и агент на аржентинската звезда Лионел Меси - Хорхе, се срещна вчера с президента на Барселона Жоан Лапорта и обяви намерението на сина си да остане на "Камп Ноу", испанските медии разкриха подробности за офертата към капитана на каталунците.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Клубът предлага на Меси намаляване на заплатата му наполовина и споразумение за 10 години, съобщава Deportes Cuatro. В първите две години от него аржентинецът ще продължи да играе за отбора, а след това се очаква да замине за САЩ и да облече екипа на Интер (Маями), чийто собственик е Дейвид Бекъм. След края на кариерата си Меси ще се завърне на „Камп Ноу“ като посланик и на работа в спортния отдел на клуба, а точно такова било едно от големите желания на аржентинеца.

33-годишният нападател е с изтичащ договор в края на сезона и името му е свързвано с Манчестър Сити и ПСЖ, но последните информации са, че иска да остане в Барселона. Меси би приел да намали заплатата си наполовина, като по този начин той би помогнал на клуба да има средства за нови попълнения това лято във времена на финансови затруднения заради пандемията от коронавирус.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА