Сензационни новини изплуваха около смъртта на загиналия в самолетна катастрофа аржентински футболист Емилиано Сала. Той загина в началото на 2019 година (21 януари), при полет от Франция към Великобритания, като тялото му и останките от самолета бяха намерени повече от две седмици след това (7 февруари).

Сега патологът д-р Базил Пардю разкрива пред "Мирър", че кръвните му изследвания доказват, че Сала може да не е загинал от ударите при катастрофата.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Изследванията показаха много високи нива на въглероден окис, което показва, че е бил в безсъзнание в момента на удавянето. По някакъв начин е получил отравяне с газ. Възможно е източник да е самият самолет, в който да са проникнали изгорели газове. И двете му проби показват 58% наличие на въглероден окис, което е сериозно количество", заяви докторът.

Припомняме, че в годините имаше различни версии за самолетната катастрофа, като разследването заключи, че самолетът не е бил в оптимално състояние, метеорологичните условията не са били подходящи, а пилотът не е имал лиценз за подобен вид полети.