Холандският национал Тим Крул за пореден път се показа като майстор при спасяването на дузпи. Това се случи снощи, когато 31-годишният страж отрази три удара от бялата точка и помогна на Норич да отстрани Тотнъм от ФА Къп.

Крул обаче получи помощ от треньорския щаб на отбора. Преди началото на дузпите на вратаря беше връчена специална бутилка, върху която на лепенка беше написано кой футболист на „шпорите“ в коя посока стреля при 11-метровите удари.

Winbet - на един клик разстояние! (18+) 

Холандецът спаси ударите на резервите Трой Перът и Жедсон Фернандеш. Ерик Ламела, който също влезе на смяна, уцели гредата. На снимката на получената от Крул бутилка се виждат имената на Перът, Фернандеш и Ламела, както и тези на Ерик Дайър и Джовани Ло Селсо, които обаче вкараха изпълненията си. 

Крул е известен като дузпаджия. Паметливите футболни фенове се сещат за четвъртфинала от Мондиал 2014 между Холандия и Коста Рика. Тогава селекционерът на „лалетата“ Луис ван Гаал пусна в игра настоящия вратар на Норич 120-ата минута специално за дузпите на мястото на Яспер Силесен и резервата спаси две от тях, а Холандия се класира за полуфиналите след успех с 4:3. Това беше първият случай в историята на световните първенства, когато се прави вратарска смяна специално за дузпите.