Барселона издаде извънредна заповед заради желанието на звездата на тима Лионел Меси да напусне. Аржентинецът изпрати задължителния бюрофакс, с който поиска разтрогване на договора си с каталунците, изтичащ през следващото лято.

В последните дни се говори за желанието на 33-годишния Меси да премине в Манчестър Сити, а „гражданите“ са готови да платят 280 милиона евро. Това ще превърне шесткратният носител на „Златната топка“ в най-скъпия футболист в света. Ман Сити имаше и друго предложение – 100 милиона и трима играчи. Интерес към футболната звезда има и от страна на ПСЖ, Интер и Ювентус.

„Мундо Депортиво“ разкрива днес, че управата на Барселона е изпратила изрична заповед на всички ръководни фактори – директори и мениджъри, да не отговарят на никакви оферти за продажбата на Меси. Според директивата, всеки клуб, изпратил запитване за аржентинеца, ще получи категоричен отговор „Не!“.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Единствената оферта, която ще бъде изслушана от управата на Барселона за Лионел Меси, ще бъде свързана с желанието на някой отбор да плати откупната клауза в договора на аржентинеца. Както е известно, в договора на капитана на „блаугранас“ е записано, че той може да напусне само срещу 700 милиона евро.

Самият Меси пък може да понесе сериозни финансови санкции заради нежеланието си да започне подготовка с Барса. Вчера стана ясно, че той отказва да се подложи на задължителния PCR тест преди старта на тренировките в понеделник.

Това няма да му донесе глоба, но такава ще последва, ако аржентинецът не се присъедини към заниманията на съотборниците си утре. Може да се стигне до спиране на заплатата му за период от два до десет дни. Ако Меси не присъства и на тренировката във вторник, то той ще се прости с 25% от заплатата си.