Мениджърът на националния отбор на Уелс Райън Гигс няма да води отбора в предстоящите в средата на ноември три мача, обявиха местната футболна асоциация. Решението идва след обвиненията в тормоз към Гигс на приятелката му Кейт Гренвил, която подаде оплакване в полицията.

"Футболната асоциация на Уелс и Райън Гигс решиха, че ще бъде най-добре той да не участва в предстоящия тренировъчен лагер. Робърт Пейдж ще води отбора в следващите три мача срещу САЩ, Република Ирландия и Финландия, а негов помощник ще бъде Алберт Щуйвенберг. Съставът на Уелс за тези мачове ще бъде съобщен на 5 ноември. Футболната асоциация на Уелс няма да прави повече коментари по въпроса", става ясно от разпространено от асоциацията съобщение.

Уелс трябва да играе контролна среща със САЩ на 12 ноември, а след това на 12 и 15 ноември са домакинските мачове с Ирландия и Финландия от група 4 на Лига "В" на Лигата на нациите, в която е и тимът на България.

Междувременно говорител на Райън Гигс отрече отправените обвинения към бившия футболист на Манчестър Юнайтед и посочи, че той съдейства на властите за изясняване на случая.