Бразилският национал Кака стана осмият носител на престижната награда “Златната топка”, който ще носи екипа на Реал (Мадрид). Двама от тези играчи – Алфредо ди Стефано (2 пъти) и Реймон Копа печелят наградата като футболисти на “белия балет”, играли за клуба и в предходния сезон.

Луиш Фиго, Роналдо и Фабио Канаваро получават наградата като играчи на Кралския клуб, но те са привлечени в мадридския гранд през лятото на годината, в която печелят “Златната топка”. Предишния сезон те са били собственост съответно на Барселона, Интер и Ювентус.
 
Само трима от играчите, държали “Златната топка” и обличали екипа на Реал (Мадрид), не са били привлечени в клуба от Флорентино Перес и това са Ди Стефано, Копа и Канаваро.
 
Реймон Копа (1958)
През годината той спечели третата КЕШ в историята на Реал (Мадрид), а с националния отбор на Франция завърши на трето място на световното първенство в Швеция.
 
http://farm4.static.flickr.com/3426/3377142351_1b827b60e0.jpgАлфредо ди Стефано (1957, 1959)
Истински символ и икона на Реал (Мадрид). Той е единственият играч носител на престижната награда “Супер златна топка” (на снимката вдясно).
 
Зинедин Зидан (1998)
Основен играч на Ювентус, той помогна на националния отбор на Франция да спечели световната титла, след като вкара 2 гола във вратата на Бразилия на финала.
 
Луиш Фиго (2000)
Превъзходният му сезон в Барселона през 1999 г. му донесе наградата. С каталунците стана шампион, премина в Реал (Мадрид), получи “Златната топка” и спечели още една титла.
 
Майкъл Оуен (2001)
С Ливърпул Оуен спечели Купата на УЕФА, Суперкупата на Европа, Карлинг Къп и ФА Къп. Той стана най-младият играч, получавал “Златната топка”.
 
Роналдо (2002)
Бразилецът спечели “Златната топка” през 2002 г., след като се възстанови от тежка контузия на коляното. Заради травмата той бе извън терените в продължение на повече от година.
 
Фабио Канаваро (2006)
Канаваро спечели “Златната топка” през 2006 г. благодарение на чудесния си сезон в Ювентус и триумфа  със световна титла с националния отбор на Италия. През лятото премина в Реал (Мадрид), след което стана и играч на годината в класацията на ФИФА.
 
Кака (2007)
2007 година бе специална за Кака. Той спечели “Златната топка” благодарение на прекрасния си сезон в Милан. Спечели Шампионската лига и стана голмайстор на турнира с 10 попадения. Бе избран за Най-добрия нападател на Шампионската лига, Най-добрия играч в света според ФИФПро (синдикатът на футболистите) и Най-полезен играч на световното клубно първенство. Освен това бе обявен за футболист № 1 в света според ФИФА и попадна в златната единадесеторка за годината./БЛИЦ