Гарет Бейл е все по-нещастен в Реал (Мадрид) и явно раздялата между двете страни наближава. Уелсецът не се чувства добре в клуба и това е видимо за всички. В неделя именно той вкара победния гол срещу Леванте от дузпа, но отказа да празнува и дори махна яростно с ръце на съотборниците си, които искаха да го поздравят/

Поведението му доведе до критики от страна на испанските журналисти, като в АС наричат поведението му плачевно, а Марка обяснява, че това е началото на края на престоя на крилото в клуба.

Положението му не бе подобрено и от съотборнците му, които се изказаха публично, че е срамежлив, че не знае испански и рядко се присъединява към дейностите на отбора извън терена. Наричат го "голфъра" заради това, че прекарва свободното си време главно на голф игрището. Марсело сподели, че двамата все още си говорят с жестове.

Това се вижда и на видео, което бе разпространено от медиите. На него Бейл се прозява на скамейката, а след това реагира с иронична усмивка, коагто за първа смяна бе избран Федерико Валверде. Следва разговор с Марсело, който се опитва да му обясни, че не трябва да стой на резервната скамейка с потника за загряване, но това не трогва уелсеца. Накрая Бейл се смее иронично при смяната на Тони Кроос. За поведението му след гола вече бе разнищен от испанската преса.

Треньорът Сантяго Солари обаче не признава, че има напрежение в Бейл и твърди, че уелсецът е концентриран върху предстоящото Ел Класико срещу Барселона.