Ситуацията със здравословното състояние на аржентинския национал Серхио Агуеро може да се окаже по-тежка от очакваното. Това стана ясно от изявление на доктор Рамон Бругада, който е директор на кардиологията на болница „Жозеп Труета“ в каталунския град Жирона.

Както е известно, Агуеро беше принудително заменен и откаран в болница по време на мача на Барселона с Алавес (1:1) в събота. Нападателят се оплака от замайване, тежест в гърдите и болки в областта на сърцето.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Направените прегледи установиха сърдечна аритмия. Това не се случва за първи път на футболиста. Той е имал такъв проблем и на 12-годишна възраст. Лекарите препоръчаха терапия на аржентинеца, който ще трябва да бъде извън игра за три месеца.

„Агуеро трябва да премине допълнителни изследвания. Трябва да се установи дали става дума за предсърдна или камерна аритмия. Принудителен край на кариерата му е една от много възможните опции. По-благоприятният вариант е да става дума за предсърдна аритмия. Тя се повлиява добре на терапия и се постига до 80% излекуване. Ако обаче е камерна, тогава Серхио Агуеро ще трябва да спре с футбола“, обясни Бругада.