Новият треньор на Байерн Карло Анчелоти разкри, че не планира революционни промени в клуба и иска ада продължи успехите на своя предшественик Пеп Гуардиола.

„Моят приятел Гуардиола е свършил чудесна работа през последните години. Трябва да взема под внимание характеристиките на играчите, но не съм дошъл да правя революция, тъй като Пеп е работил фантастично и искам да продължа в неговия стил“, обяви Анчелоти на първата си пресконференция като треньор на Байерн.

„Знам, че всички искат тимът да играе нападателен футбол. Аз обичам атакуващия стил. Разполагам с фантастичен отбор и съм много щастлив от този факт. Затова стилът ни на игра няма да се различава много от миналогодишния. Футболистите са същите и затова и схемата няма да се промени“, допълни 57-годишният специалист.

“Привлякохме невероятни играчи през това лято и ще опитаме всичко, за да постигнем целите си. Байерн е един от най-добрите клубове в света. Има невероятни традиции и искам да ги продължа“, коментира бившият треньор на Милан, Челси, ПСЖ и Реал (Мадрид).

„Разполагаме с добри играчи и силен отбор. Не говорим за нови попълнения, тъй като сме доволни от наличните футболисти. Трансферният прозорец е отворен до края на август и всичко е възможно да се случи. В момента обаче мога да говоря само за играчите, които в момента са в Байерн“, завърши Анчелоти.