Манчестър Сити няма да има нужда да продава звездите си и дори може да спечели, ако не участва в Шампионската лига за период от две години. Това твърди експертът по футболно финансиране Киърън Магуайър от Университета на Ливърпул пред „Дейли Мейл“.

„Гражданите“, които обжалват наложеното от УЕФА наказание пред Спортния арбитражен съд, ще претърпят сериозни загуби в размер на десетки милиони за всеки от двата сезона, които пропуснат от най-престижния футболен турнир в Европа.

Магуайър обаче е на мнение, че Сити само ще спечели от това, че ще работи в условията на финансовия феърплей на Висшата лига, а не на този на УЕФА, а освен това няма да се наложи продажбата на играчи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Въобще няма да има нужда да се продават играчи, за да се покрият загубите от неучастие в Шампионската лига. Манчестър Сити може само да спечели, ако не играе в Европа. Причината за това e, че финансовият феърплей на УЕФА позволява да имаш загуби от 30 милиона евро в рамките на три години. За сравнение, във Висшата лига тази цифра е много по-голяма – 105 милиона паунда“, обяви финансовият специалист.

Така че Сити ще е на печалба от спортно-техническа гледна точка, тъй като няма да се налага да продава звездите си.