Манчестър Сити може да загуби една от шампионските титли, които спечели през последните години, пише „Дейли Мейл“. Това e един от вероятните резултати от наказанието, което „гражданите“ получиха от УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей.

В петък стана ясно, че Сити е лишен от правото на участие в евротурнирите през следващите два сезона и трябва да плати глоба от 30 милиона евро. Поводът за това са подадени фалшиви финансови документи за периода 2012-16 г.

Ако наказанието на УЕФА бъде потвърдено от Спортния арбитражен съд, където „гражданите“ се гласят да обжалват, тогава ще дойде ред на допълнително разследване на Висшата лига.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Правилата дават възможност за отнемане на точки със задна дата за всеки един от сезоните във въпросния период. Така Манчестър Сити може да бъде лишен от поне една от шампионските си титли.

„Сините“ от Манчестър станаха шампиони през 2012 и 2014 г. Не е ясно до каква степен първата титла ще попадне сред засегнатите сезони, но втората е точно във въпросния период.

Това означава, че ако бъдат отнети точки на „гражданите“ за сезон 2013/14, то Ливърпул може да бъде обявен за шампион през въпросния шампионат. Тогава „червените“ завършиха на две точки зад Сити.