Европейският шампион Португалия няма да може да разчита на халфа Жоао Марио по време на участието си на Купата на конфедерациите от 17 юни до 2 юли в Русия.

24-годишният халф на Интер е получил контузия, която ще му попречи да играе на предстоящия турнир. Самият той съобщи новината на профила си в „Инстаграм“.

Само преди пет дни Жоао Марио участва в контролната среща на Португалия срещу Кипър (4:0). Тогава беше заменен от Андре Гомеш на почивката.

„Много жалко, но няма да мога да играя за Португалия на Купата на конфедерациите. Ще подкрепям отбора и се надявам, че ще успее да спечели турнира“, написа футболистът в социалната мрежа.

Не е ясно дали селекционерът Фернандо Сантош ще повика заместник на халфа на Спортинг (Лисабон). 62-годишният специалист в края на месец май беше обявил разширена група от 24 играчи.

Португалия е в Група „А“ на Купата на конфедерациите, където са още Русия, Мексико и Нова Зеландия. В първия си мач европейските шампиони играят с „ацтеките“ на 18 юни. Следват срещите със „сборная“ (21 юни) и „кивитата“ (24 юни).

ВСИЧКО ЗА КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ