Поста на Антонио Конте начело на националния отбор на Италия въобще не е сигурен. Това не е заради равенството 2:2 с България в София вчера, а заради критиките към специалиста след контузията на Клаудио Маркизио от Ювентус по време на лагера на „адзурите“. Италианските медии вече обявиха варианти за нов селекционер на националния отбор.
 
Конте дори получи заплахи за живота си в социалните мрежи. Той дори обяви, че може да напусне. Бъдещето му до голяма степен може да зависи от посрещането му от феновете по време на контролата с Англия в сряда, която ще се играе на „Ювентус Стейдиъм“ в Торино.
 
„Не мога да загърбя нещата. Някои работи не могат да се забравят. Нараниха ме. Искам да ме оставят да работя на мира. Резултатите могат да са позитивни, а може и да не са. От друга страна всички тези коментари. Не мога да ги забравя. Имам слонска памет“, заяви Конте.
 
Днес „Гадзета дело Спорт“ дори обяви, че Конте може да напусне преди европейската квалификация с Хърватия през юни. Изданието дори посочва варианти за нов национален селекционер. Това са Франческо Гуидолин, Алберто Дзакерони и Лучано Спалети. Не е изключено и да бъде поканен селекционерът на националния отбор до 21 г. Луиджи ди Биаджо.
 
„До момента не съм виждал селекционер на националния отбор да бъде атакуван по този начин. Не разбирам кампанията срещу Антонио Конте. Той се чувства като жертва. Говорих доста дълго с него и мога да кажа, че въобще не е спокоен. Това е много неприятно. Не мисля, че Конте ще напусне. Според мен той ще завърши цикъла за Евро 2016“, заяви президентът на италианската федерация Карло Тавекио.

Нашата група "Н" за европейските квалификации