Селекционерът на Италия Антонио Конте е получил заплахи за живота си. Това съобщи президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио. Днес „адзурите“ излизат на „Васил Левски“ срещу България в квалификация за Евро 2016.
 
Той призна, че специалистът е разстроен емоционално, след като беше обвинен от боса на Ювентус Джон Елкан за контузията на халфа Клаудио Маркизио. Оказа се обаче, че травмата на Маркизио е по-лека от очакваното и той ще бъде извън игра само няколко дни, а не няколко месеца.
 
„Говорих с Конте тази сутрин. След вчерашните критики той е получил смъртни заплахи в социалните мрежи. Познавам го отдавна. Мога да заявя със сигурност, че в момента е разстроен емоционално. Антонио чувства, че може да се окаже жертва за нещо, за което не е виновен. Аз му казах, че има пълната подкрепа на федерацията“, заяви Тавекио.
 
Заради критиките, които му бяха отправени 45-годишният Конте обяви, че може да напусне поста селекционер на националния отбор на Италия. Това предизвика спешна среща тази сутрин между треньора, Тавекио и пристигнали на пожар президент на Лацио Клаудио Лотито, който е съветник към Италианската футболна федерация.

Нашата група "Н" за европейските квалификации