Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава да пренаписва историята в английската Висша лига. Норвежкият нападател достига до 50 голови участия в рамките на само 39 мача, след като вкара хеттрик при успеха на „гражданите“ с 5:1 срещу Фулъм.

По този начин Ерлинг Холанд подобрява рекорда на Андрю Коул, който успя да вземе участие в 50 попадения за своя отбор в рамките на 43 срещи във Висшата лига.

Холанд вкара 42 гола и направи 9 асистенции в рамките на 39 мача във Висшата лига от началото на изминалия сезон. През сезон 2022/23 нападателят вкара 36 гола и направи 8 асистенции, а от началото на настоящия Холанд вкара 6 гола и направи една асистенция.

В същото време корейският национал Хьон Мин Сон отбеляза хеттрик за Тотнъм срещу Бърнли при успеха с 5:2 на „шпорите“ като гости. Така той оформи сметката си на 106 попадения във Висшата лига, като по този начин изпревари Кристиано Роналдо, който има 103 и Дидие Дрогба, който е със 104. Това бе четвърти хеттрик във Висшата лиха за корееца.