Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е категоричен, че мърсисайдци трябва да покажат зрялост, ако искат да се борят за четири трофея този сезон.

"Червените" вече спечелиха Купата на Лигата и продължават напред за ФА Къп (1/2-финали) и Шампионската лига (1/4-финали), а във Висшата лига са само на точка зад лидера Манчестър Сити.

"Ще бъде страшно важно да покажем зрялост, но ако това е единственото ни качество, това няма да ни помогне много. Трябва да комбинираме това с класа, желание, емоция и правилна настройка, а тези неща не се купуват. Преди играехме мачове, в които водехме с 1:0 и продължавахме да бягаме като луди по игрището, все едно не водим. Искам играчите да мислят и точно това видях в събота. Наясно сме, че една грешка, една неточна стъпка и поне един от турнирите може да го изгубим. Това не трябва да е проблем, просто трябва да сме готови за следващото предизвикателство", сподели германецът.

Утре Ливърпул гостува на португалския Бенфика в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига, а в неделя има визита на Манчестър Сити в мач, който може да предреши титлата в Англия.

"Приятно е, наслаждаваме се. Тренировките си са съвсем къси. Днешната среща преди мача бе по-кратка и от заниманието. Това е ситуация, в която сме мечтали да бъдем. Не мисля за това как да бъдем по-добри, а за това как да бъдем на върха на възможностите си. Това е планът ни преди всеки мач. Опитваме се да се развиваме цялостно, а не да мислим мач за мач. Знам, че Бенфика не е на мястото, на което иска да бъде в първенството на Португалия, но това не означава, че е слаб съперник", добави Клоп, който може да разчита на пълен състав за визитата в Лисабон, след като Трент Алекзандър-Арнолд и Наби Кейта са напълно възстановени от травмите си.