Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп потвърди напускането си след края на сезона и допълни, че отборът се нуждае от голяма промяна за следващия сезон. Според него за тази цел обаче една от водещите фигури трябва да си тръгне и в случая това е той.

„Не бях много сигурен в последните дни и седмици какво точно трябва да направя. Почувствах, че е мое задължение да бъда честен с Вацке. Мисля, че Борусия (Дортмунд) се нуждае от промяна. Големият проблем е, че докато съм тук, нещата винаги ще се сравняват с успехите ни в миналото”, започна Клоп на извънредна пресконференция за обявяване на решението му.

„В тази решаваща фаза на сезона нещата за следващата кампания трябва да бъдат напълно ясни. И когато пред мен има някои неща, с които не съм наясно, трябва да вземе такова решение за следващия сезон. Всичките ни усилия ще бъдат насочени за последните ни мачове през този сезон”, продължи наставникът, който дори нямал време да сподели решението си на футболистите и щял да го направи веднага след пресконеференцията.

„Клубът получава възможност да използва огромния потенциал, с който разполага. За тази цел една голяма глава трябва да се махне и тази глава в случая съм аз. Трябва да се направят промени. Става въпрос за клуба, а той е по-голям от всички нас и винаги ще бъде по-голям. Благодарен съм, че бях част от всичко това”, завърши 47-годишният специалист.

Под негово ръководство Борусия (Дортмунд) стана два пъти поред шампион на Германия - (2011 и 2012), спечели Купата на Германия (2012) и два пъти Суперкупата (2013 и 2014), както и участва на финал в Шампионската лига (2013).