Борусия (Дортмунд) елиминира Реал (Мадрид) след 4:1 и 0:2 в реванша от полуфиналите на Шампионската лига. "Жълто-черните" вече са на финал в турнира за втори път в историята си. Щастливият треньор на победителите похвали своите играчи за блестящото им представяне.

"Гордея се с моите момчета. Те бяха великолепни. Просто искам да им благодаря за блестящото представяне, бяха първите думи на Клоп. - Сега просто искам да изпия една бира в хотела. Би било глупаво, ако не отидем да празнуваме с момчетата. Обещах им една историческа вечер. Е, така и се получи. Сега е време за купон. Нури Шахин познава отлично Мадрид, защото игра в Реал. Мисля, че футболистите ми заслужават да се повеселят през тази вълшебна нощ."

Както е известно, в Мадрид дойдоха и жените на футболистите. С този нетрадиционен ход преди толкова важен мач, спецът иска да отпуши напрежението в своя тим. Това бе отговорът на германците след предложението на Марио Балотели. Италианецът обеща на Белия балет секс награда. Той щял да вкара в съблекалнята на "Бернабеу" гаджето си, но само ако Реал отстрани Борусия. Сега остава да видим дали ексцентричния италианец ще изпълни обещанието си.

Жените на играчите на Борусия се бяха издокарали с черни фланелки, на които грееше клубната емблема. На гърбовете им пишеше кратко и ясно: "Искаме в Лондон!". Желанието им съвпада с това на феновете, които изпратиха любимците си със същия рефрен към самолета за испанската столица.

Клоп обаче захапа съдията Хауърд Уеб, който бил спестил цели 6 жълти картона на Серхио Рамос за нарушения срещу Роберт Левандовски. Думите му бяха в отговор на въпрос не е ли заслужавал Матс Хюмелс червен картон.

"Това вече няма значение. Важното е, че пишем история с младия отбор на Борусия. Ние сме на финал в Шампионската лига отново след 16 години и сме много доволни. Показахме се като големи личности тази вечер. Знаехме, че Реал ще ни атакува много, но и ние имахме своите възможности да решим напълно изхода на срещата", обяви Клоп.