2 дни след като Манчестър Юнайтед претърпя загуба с 1:3 от Ливърпул в голямото дерби на Англия, мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо бе уволнен. 

Загубата в цифрено изражение не бе толкова голяма, колкото играта на терена (36 удара за мърсисайдци срещу скромните 6 за "червените дяволи"). Преди срещата португалският специалист обяви публично, че не се притеснява от Ливърпул на Клоп, тъй като тимът все още не е спечелил нищо. 

По този начин Специалния показа, че пази много "добри" чувства към германския спец. На Острова пък извадиха статистика, която донякъде обяснява това.

Става дума за уволненията на Моуриньо в Челси (вторият му престой), в Реал (Мадрид), както и последното такова. Оказа се, че те идват малко или много след заслуга на Юрген Клоп, а именно - Специалния е "изритван" след загуби от немския специалист. 

Първият такъв случай е с "белия балет". През 2013 година Борусия на Клоп отстранява Реал на полуфиналите в Шампионската лига, като ги оставя без шанс за трофей през сезона и около месец по-късно Моу е уволнен от тима.

През 2015 година Ливърпул отново с германския специалист начело побеждава Челси на Моуриньо, като "сините" остават на 15-ото място в лигата и това води до уволнението на португалеца.

Последното "уволнение" от Клоп към Моу пък се случи днес, което накара феновете на мърсисайдци да се шегуват, че германецът е записал хеттрик срещу Специалния.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019