Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че денят, в който вдигна шампионската титла във Висшата лига, ще е един от най-великите в живота му. Това ще е след мача с Челси на "Анфийлд" утре вечер, когато мърсисайдци ще получат чаканата от 30 години титла.

"Опитвам се да се подготвя за това, което ще се случи утре. Ще бъде трудно, защото ни предстои важен футболен двубой. Това ще бъде един от най-великите дни в живота ми, защото най-накрая ще мога да вдигна този трофей. Ще бъда много горд с момчетата“, заяви Клоп.

"Шампиони сме вече от около месец. Все едно наближава Коледа - знаеш, че ще получиш определен подарък, но въпреки това се вълнуваш. Ще бъде специално. Много се радвам, че момчетата ще преживеят този момент. Те го заслужават повече от всеки. Денят е важен, но не е последният важен ден. Очаквам добър мач от наша страна, но и добро представяне от Челси. Излизаме с определена цел. Няма просто да чакаме партито да започне. По време не тренировките момчетата все още са под пара", добави германецът.

"Аз съм напълно доволен от състава, с който разполагам. Бях доволен и през миналата година, когато всеки ме молеше да го привлека в състава. Не купувахме по свои причини. Тук не става дума за това, че разликата между нас и Челси е 30 точки. Може да го видите на терена - нашите момчета дават всичко от себе си. Не съм сигурен, че това може да се купи", завърши Клоп с поглед към летния трансферен прозорец.