Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отново коментира горещата тема за създаването на Суперлигата, в която участие ще вземе и неговият отбор.

Германецът шокира медиите в Англия, признавайки, че никой не го е уведомил за взетото решение.

„Аз не знаех. Никой от в отбора не знаеше. Не ни бяха съобщили“, заяви Клоп.

"Нямам вътрешна информация. Не знам защо тези 12 клуба са направили това. Знам, че някои неща ще се променят и не се съмнявам, че това ще се случи. В момента властта е разпределена неправилно. Всички измислят нови състезания. УЕФА обяви създаването на нов турнир и аз още преди месеци казах, че това не ми харесва, защото ще има още повече мачове. Не очаквам турнирът да бъде спрян само заради моето мнение. Обвинявате клубовете, че искат повече пари, но какво да кажем за УЕФА", попита немецът, визирайки Лигата на нациите.

"Не мисля, че ръководството на клуба ме е предало. Свикнал съм да работя със собственици, които взимат решения без моето участие. Аз съм футболен човек. Въпросът не е в това дали някой ме е подвел. Аз съм просто треньор и искам да се занимавам с това, докато ми позволят. Когато възникне проблем, устоявам. Чувствам отговорност към отбора, клуба и отношенията с феновете. Ще се постарая ситуацията да се успокои", каза Юрген Клоп.