Наполи постигна първа победа от началото на сезона в Серия А, след като надигра Болоня на стадион „Диего Армандо Марадона“ с 3:0 в мач от втория кръг. Точни бяха Джовани Ди Лоренцо, Хвича Кварацхелия и Джовани Симеоне

Това бе първа победа за Антонио Конте начело на Наполи в италианския шампионат, след загубата с 0:3 от Верона на старта. Болоня пък има само една точка досега.

Мачът в Неапол започна по-добре за домакините, като във втората минута Джакомо Распадори получи възможност за изстрел, но бе неточен.

След половин час игра топката стигна до Сантиаго Кастро в наказателното поле на „партенопеите“ и стреля, но прати топката право в Алекс Мерет.

Хвича Кварацхелия стигна до центриране в 43-ата минута и стреля с глава, но не намери очертанията на вратата.

Във втората минута от добавеното време на първата част грузинецът се реабилитира за пропуска си и намери Джовани Ди Лоренцо в наказателното поле, където той овладя топката и вкара за 1:0, пращайки топката в долния десен ъгъл.

Точно преди изтичането на час игра Матео Политано можеше да вкара, но не уцели вратата и топката мина встрани от левия страничен стълб.

Четвърт час преди края на редовното време Амир Рахмани подаде към Кварацхелия, който направи един от марковите си пробиви, с който стигна до границата на наказателното поле, откъдето стреля и прати топката неспасяемо в мрежата на Лукаш Скорупски.

В добавеното време на мача Наполи стигна до трети гол. Кварацхелия намери Давид Нерес в наказателното поле вляво от вратата на гостите. Новото попълнение върна топката към центъра на пеналтерията, откъдето Джовани Симеоне от упор вкара трети гол и оформи крайното 3:0 в полза на „партенопеите“.